Over ons

De ingesteldheid waarmee wij ons beroep uitoefenen, valt samen te vatten in één zinnetje: “Persoonlijke uitvaartverzorging op mensenmaat“.

Geschiedenis

Rouwcentrum-Funerarium Colmann is een familiebedrijf sinds 1963. Vele jaren was de begrafenisonderneming gelegen op de weg naar het kerkhof, namelijk in de Katsweg, alwaar de families in rouw geholpen werden. In het jaar 1985 werd Filip zelfstandig medewerker bij zijn ouders en kon zo ervaring opdoen.

In het jaar 2002 namen Patricia en Filip de zaak over en in 2007 werd er een gloednieuw modern rouwcentrum gebouwd in de Gentse Steenweg alwaar discretie, zorg en kwaliteit, stijl en ethiek de basis vormen van het vertrouwen van de families die op hen beroep doen.

Doorheen de jaren hebben wij het vertrouwen gekregen van vele families die beroep doen op ons en daar zijn wij dankbaar voor. Wij blijven ons elke dag inzetten voor hen en blijven trouw aan onze eigen principes: een correcte aanpak, een discrete steun en een verzorgde begeleiding.

Ons rouwcentrum

Rouwcentrum Colmann beschikt over verschillende groetkamers en bespreekruimtes. Tevens is er een aula waar uitvaarten kunnen plaatsvinden. De aula is voorzien van een hedendaagse audiovisuele uitrusting

Naargelang de wens van de overledene of de nabestaanden kan er een intieme of eerder uitnodigende plechtigheid georganiseerd worden in overeenstemming met de overtuiging en wensen van de overledene of nabestaanden.

Het rouwcentrum beschikt over twee exact dezelfde rouwauto’s van het merk Cadillac die immer tot in de puntjes verzorgd zijn en zo uiterlijke kenmerken vormen van onze eerbied voor de overledene en zijn of haar nabestaanden.

Onze onderneming is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, en Funebra (De Koninklijke Federatie van Begrafenisondernemers van België).